Familie Ave
Website

Ons Eerste adres in Andalusie

Dit wordt ons eerste adres in Andalusie waar we ons aanmelden als ingezetene van Spanje, een proces dat best wel wat tijd en rompslomp in beslag neemt.
De buurt heet El Algarrobal en bevindt zich in het plaatsje Alhaurin de la Torre, provincie Malaga dicht bij de kustplaatsen Torremolinos en Benalmadena.

De eerste avond hebben we een heerlijke lamsbout en een Heerlijk Speenvarkentje gegeten met een lekker wijntje. Anique was ook aanwezig met Noe en Valentina om ons welkom te heten. Na uitleg over de wetenswaardigheden van het huis en welke sleutels op welke deuren pasten zijn we uiteindelijk naar bed gegaan, echter niet voordat Loca de buurt een beetje had kunnen verkennen.
Na een heerlijke nachtrust de volgende dag de omgeving verkend voor de supermarkt en andere adressen die we de komende dagen nodig hebben om ons aan te melden als Resident.
De auto laten wassen van binnen en van buiten zodat deze ook weer toonbaar was.
Woensdag 29 december 2021:
Vandaag de eerste activiteit gestart, registreren als resident om een Nie-nummer te krijgen en tevens om een bankrekening te kunnen openen.
Na een korte tijd op het politiebureau te hebben gewacht, papieren waren reeds eerder aangeleverd mochten we plaatsnemen en was het binnen enkele minuten geregeld en hadden we ons residentie-schap.

Daarna zijn we richting de bank gegaan en weer een nieuwe ervaring, in de rij staan voor de bank en wachten op je beurt.
Uiteindelijk toen we aan de beurt waren hebben we een Spaans rekening nummer na het zetten van 17 handtekeningen.

De afspraak met de gemeente kan echter pas na 1 januari 2022 vanwege het gebrek aan de juiste documentatie.
Inmiddels is het oudejaarsdag geworden en moet er het een en ander worden voorbereid voor de jaarwisseling.
Jamon Serrano Bellota, chuletillas de cordero, Croquetas, en de nodige drank staan reeds in de koelkast. Aangezien er vanavond een aantal mensen komen die we nog niet hebben gezien zal het wel een druk gekwetter worden.
Hopelijk heeft het vliegtuig geen vertraging en zijn de kleinkinderen en Danielle vanavond op tijd in het huis. In de tussentijd kunnen wij dan misschien de Spaanse taal ophalen met de moeder en de zus van Jose.
De foto's worden op Nieuwjaarsdag geplaatst.