Familie Ave
Website

Dit is een nieuwe pagina.


De reis  door Frankrijk is uiterst soepel verlopen mede door het feit dat we op 2e Kerstdag zijn vertrokken.
We vertrokken rond 04:00 uur vanuit Helmond richting het eerste stop punt om te tanken, dit had nogal wat voeten in aarde vanwege het feit dat we te lang hadden gewacht om te tanken en uiteindelijk pas op het laatste moment een benzinestation hebben gevonden vlak voor Parijs. Loca onze hond heeft zich voorbeeldig gedragen in de auto en soms leek het erop dat we de hond vergeten waren. Rond 14:00 uur zijn we in wat drukker verkeer beland in de omgeving van Bordeaux, maar ook hier hebben we ons soepel uit uitgereden. Het leek wel of we niet veel meer moe zouden worden en vlogen richting Irun (spanje) voor onze eerste overnachting. In de Bed & Breakfast werden we op een ongelooflijk vriendelijke manier ontvangen door Romy en Jose, waarbij Romy zich als een uitstekende chauffeur ontpopte en de auto parkeerde binnen het hek van de B&B.
Na te zijn ingecheckt hebben we direct de omgeving verkend en de hond meegenomen richting het centrum van de stad. Vanwege Kerst waren er diverse activiteiten en hebben we samen met Loca plaatsgenomen aan een tafeltje om wat te drinken en te eten.
Het weer was uitstekend te noemen en we prijsden ons gelukkig dat we zomaar buiten konden eten en lopen zonder dikke jas of regenjas.
De wijn een goede Spaanse Verdejo was erg goed te pruimen en ook het koude pilsje was niet te versmaden.
De Pintxos waren erg lekker en verassend en hebben ons weer enkele ideetjes aan de hand gedaan.
Uiteindelijk weer teruggelopen richting B&B om moe maar voldaan te gaan slapen om de volgende dag om 06:00 uur na een uitstekend ontbijt te vertrekken voor de 2e etappe van de reis.

De start van de tweede Etappe verliep echter heel anders, De start van de reis begon met een gigantische hoeveelheid regen en onweer. Romy stond ons echter toch uit te zwaaien.
Vanwege de gigantische hoeveelheid water dat uit de lucht viel en de harde wind was het rijden zeker niet aangenaam te noemen en zelfs zeer vermoeiend. Dit heeft ongeveer 3 uur geduurd alvorens we richting Burgos/Madrid uiteindelijk in prachtig zonnig weer terecht kwamen, de harde wind heeft er echter de hele dag voor gezorgd dat we toch constant op onze hoede moesten zijn.
Prettige bijkomstigheid was ook wel dat de benzineprijs hier een stuk lager was dan in Nederland.

Rond 16:30 uur aangekomen op ons woon adres, waar we werden opgevangen door Henk en Patricia die ervoor hadden gezorgd dat we in elk geval niets tekort kwamen. Loca moest even wennen aan de nieuwe omgeving en haar nieuwe vriend Howie (de hond van Henk en Patricia)
De onwennigheid met trappen was wel even wennen voor Loca.