Familie Ave
Website

Dagboek

December 2018

Op 28 december zijn wij (Opa en Oma) samen met Roos naar Parijs getogen. De uitgestelde reis vanwege ziekte Opa in mei hebben we per Thalys gemaakt. s'morgens met de auto richting Antwerpen om daar op het centraal station op te stappen. Na een voorspoedige en snelle reis aangekomen op Gare du Nord en met een taxi naar hotel Etoile Saint Honore.

Na aankomst direct richting de Seine gewandeld langs de Champs Elysee om de nodige foots te maken. Onderweg nog even een fotostop gemaakt bij de Flamme de Liberte en op de terugweg naar hotel het favoriete voedsel genuttigd (Sushi) van Roos. De volgende dag redelijk vroeg richting Eiffeltoren om dit monument gezamenlijk met Opa te beklimmen tot de 2e verdieping, daarna met de lift naar de bovenste verdieping. Toch 38 verdiepingen omhoog en uiteraard 38 verdieping naar beneden. Zeer vermoeiend voor Opa maar toch de moeite waard om meegemaakt te hebben.

  Daarna op een boot op de Seine de lunch genuttigd en op de terugweg de macarons gekocht bij de enige echte winkel.

Volgende ochtend een ontbijtje bij de Arc de Triomphe en daarna richting Sacre Coeur en de Place du Tertre om alvast te proeven van de sfeer en de drukte en tevens om een portret te laten maken van Roos. Roos mocht zelf de artiest uitkiezen om het protret te laten maken terwijl Opa en Oma een drankje nuttigen op het terras. Na het bezoek nog een hapje gedaan op de toeristische wijze en vertrokken richten Lafayette om de sfeer van de feestelijk aangeklede etalages te bekijken. De laatste dag gebruikt om via Place du Tertre weer richting Gare du Nord te vertrekken en de Thalys richting Antwerpen te gaan. Vanwege een spoor ongeluk helaas 2 uur stilgestaan onderweg maar uiteindelijk weer veilig thuis gearriveerd.

 

Oktober 2018

 

Familie weekend in Andalusie

 

Familie Brocx - Ave komt voor de jaarlijkse reunie bij elkaar in Alhaurin de la Torre. Vanwege de afstand zal niet iedereen aanwezig zijn.

Het was een zeer geslaagde trip die op professionele wijze door Henk en Patricia georganiseerd is geworden. Speciaal gezorgd voor de nodige slaapplaatsen en in elk geval voor voldoende eten en drinken. Naast het eten en drinken heeft iedereen toch ook nog voldoende tijd gehad om in elk geval een deel van de tijd toeristisch door te brengen.

 

Juli 2018

We zijn 3 weken verder en weer landen we op Sevilla airport. Nu met de 3 kleinkinderen Nori, Roos en Dali voor onze jaarlijkse " quality time met de kleinkinderen". Dit keer de Costa de la Luz uitgezocht, allereerst voor de temperatuur en de iets koelere avonden. Het huis waar we logeerden was een prachtige villa met zwembad in het buitengebied van San Lucar de Barameda waar de Rio Quadalquivir uitmondt in de zee. De gamba's in San Lucar staan bekend als een van de lekkerste en meest verse van Spanje.
Gelukkig kon Dali inmiddels redelijk overweg met het water zodat alle kinderen gebruik konden maken van het zoutwater zwembad van het huis.
Onderweg van het vliegveld hebben we eerst nog een tussenstop gemaakt en hebben gelogeerd in het Hipotel Sherry Park, een prachtig hotel in Jerez de la Frontera, de paardenhoofstad van Andalucia.
Dit prachtige hotel ligt vlak bij de "paardenschool" en is een prachtig hotel voor uitstapjes in Jerez. Helaas hebben we maar een dag kunnen genieten van dit prachtige hotel.
De stranden aan de Costa de la Luz zijn uitgestrekt met als groot voordeel dat het nog niet erg ontdekt is door de vele buitenlandse toeristen. Dit betekent dat er voornamelijk spaanse toeristen zijn en er nog geen drukke en overbezette plaatsen zijn.
Ook de prijzen zijn nog erg aangenaam te noemen. De kinderen hebben dan ook dit jaar weer kunnen genieten wat betekent dat ook Opa en Oma hebben kunnen genieten.
Dit is zeker voor herhaling vatbaar en tevens een goede locatie om te overwinteren zodra het pensioen in zicht gaat komen.

Juni 2018

Ter gelegenheid van het 40 jarig huwelijk van Charles en Gerry zijn we met de kinderen en aanhang naar Sevilla getrokken van 15 tot en met 19 Juni 2018.
Sevilla was de uitkomst van een aantal keuzes zoals Rome, Lissabon, Praag, Boedapest en Sevilla. Gelogeerd in het centrum van de stad in het geweldige hotel "Las Casas de la Juderia" dat op loopafstand van de meeste attracties is gelegen.
Het hotel bestaat uit een stelsel van gangen met aparte kamers, alleen het doorlopen van de gang is al een avontuur op zich met de mooie binnentuinen en het op het dak van het hotel gesitueerde zwembad.

Het Real Alcazar waar o.a. de film "The game of Thrones" is opgenomen wat dit bezoek een extra dimensie heeft gegeven. De tuinen zijn van een uitzonderlijke pracht en zeker voor de liefhebbers van mooie planten en bomen was het een genot om hier rond te lopen.
Tevens werden we verrast met een bezoek van tante Patricia en Oom Henk vanuit Malaga, die een dag en nacht overkwamen om ons te feliciteren. Met hen hebben we een boortocht op de rivier Guadalquivir gemaakt en een stukje historie vanaf de boot gezien.
Uiteraard heeft het aan de inwendige mens niet ontbroken en hebben we kunnen genieten van een aantal heerlijke maaltijden, waarvan het restaurant "Taberna del Admirante" zeker tot een van de betere van Sevilla gerekend mag en kan worden.
Onderweg naar het paleis door het Park Maria Luisa om te zien waar de film Starwars is opgenomen. 
Het was een onvergetelijke reis met veel hoogtepunten en op de terugweg zelfs een klein media avontuur met een brand in het zojuist gelande vliegtuig op Eindhoven airport.


Juli 2017

Ter gelegenheid van de 10e verjaardag van Nori hebben Opa en Oma samen met Nori een stedentrip gemaakt naar Parijs. Dit omdat het op het verlanglijstje stond van Nori en de Eiffel toren moest en zou beklommen worden.

Vrijdagochtend 28 mei heel vroeg vertrokken en rond 12:00 uur aangekomen in ons prachtige hotel dicht bij de Champs Elysee.
Dicht bij het hotel hebben we eerst geluncht in een Sushi restaurant om daarna een wandeling te maken richting de Seine, en vandaar langs de Seine richting de Eiffel toren alleen maar om te zien hoe deze eruit ziet als je hem van dichtbij bekijkt. Daarna weer terug naar het hotel om in te checken wat wel gepaard ging met een aantal kleine misverstanden die later wel weer opgelost zijn. Leuk hotel met s'middags gratis drankjes en lekkernijen.
Het weer heeft ook meegezeten en we hebben genoten van een aangenaam temperatuurtje.
De volgende dag zijn we vroeg naar de Eiffel toren gegaan om het uiteindelijke doel, het beklimmen van die toren" te bereiken. Nou dat hebben we geweten is toch best hoog de eerste 2 verdiepingen via de trap en uiteindelijk met de lift naar de top. Zeer vermoeiend voor opa. Daarna terug naar hotel via een omweg om wat te eten, douchen omkleden en daarna naar Montmartre en de Sacre Coeur. Prachtige kunstenaarswijk met veel toeristen en uiteindelijk een prachtig portret van Nori.
Een zeer geslaagde trip die zeker herhaald mag worden, maar dan zonder opa en oma die gaan volgend jaar met Roos naar Parijs. Reis en Vakantie foto's

Mei 2017:

We zijn met de meiden op een korte vakantie geweest. Dit jaar gekozen voor de mogelijkheid om te gaan GLAMPEREN. Aangezien we een stukje historie mee wilden nemen hadden we gekozen om in Noord Spanje te verblijven, voor de kinderen op een plek waar voldoende animatie, zwemplezier en strand aanwezig was. Tevens bezoek gebracht waar Opa reeds in zijn jonge jaren verbleef Port de la Selva waar nog steeds de scepter wordt gezwaaid door Maria, 89 jaar en nog steeds zeer vitaal. Het kanon op de boulevard waar alle opa's , oma's, vaders, moeders kinderen en kleinkinderen op hebben vertoefd. El Delphin Verde was een erg schone en leuke camping met veel mogelijkheden.

20 December 2016 het is bijna kerst, de kortste dag is weer daar en we kunnen weer vooruitkijken naar het licht. We hebben een aardige november maand achter de rug met een aantal feestjes.

De familie Brocx is op bezoek geweest en het was een ontzettend ontspannen en gezellige dag, waarbij een ieder de familie heeft leren kennen. Daarna richting Spanje waar we het feestje van mijn zus hebben gevierd, 65 jaar alweer. Was gezellig en het weer speelde een beetje mee. Voor de rest van het verblijf alleen maar regen, maar wel goed gegeten.

Nog steeds geen prijs in de loterij, maar wel gezond met wat ouderdoms gebreken. wachten op wat 2017 ons gaat brengen. De kleinkinderen groeien goed op en staan geweldig mooi op de kerstkaarten die we hebben verstuurd.

 

30 Juli 2016 Inmiddels weer een tijd verstreken met alleen maar werken en het huis op orde houden. De zomer heeft enkele mooie dagen gegeven maar over het algemeen was het pet en erg vochtig.

Weinig tijd over om de website bij te houden. Ga toch weer een poging wagen.
De reis naar Israel heeft inmiddels een vervolg opgeleverd en zijn we bezig een Due diligence te doen voor een mogelijke samenwerking.Dit krijgt een vervolg in September.

13 April 2016 hoewel het eerste plan Jeruzalem was zou het vanwege weersomstandigheden toch wijzigen en zouden we noordwaarts richting Nazareth gaan. Na het ophalen van onze gids toch besloten om Jeruzalem aan te doen. Geweldige ervaring om te zien hoe de historie (althans onze vroegere herinnering nu bewaarheid wordt en te zien waar het nieuwe testament is ontstaan. De olijfberg, het laatste avondmaal, de calvari berg de kruisweg etc. We hebben het allemaal kunnen zien. Geweldig in een woord.

Op 12 April 2016 een voortzetting van de eerste dag met een bezoek aan een groot ziekenhuis in Tel-Aviv, interessant om de verschillen te zien tussen de diverse landen, daarna wederom gedetailleerd de beide applicaties bekeken. s'Avonds een uitstekende maaltijd in een restaurant in Tel-Aviv alleen vlees.

Op 11 April 2016 diep in de nacht vertrokken voor een zakenreis naar Israel. De hele dag in de weer om te zien of er een vorm van samenwerking mogelijk is met een bedrijf uit Israel. s'avonds lokaal in Jaffa (oud Tel-Aviv) gegeten, uitstekende voorgerechten met heerlijke vis.

Zondag 21-6-2015 De spullen zijn verzameld, zondag  begin van de zomer worden de spullen afgeleverd.

Tot nu toe lijkt alles compleet en is de vraag of alles in de auto past en kunnen we onderweg naar:

23-6-2015 Aangekomen in Hondarribia Hotel Jarequi opgezocht en even een rondje gelopen door het dorp. Het dorp is een erg gezellig geheel en ziet er in totaal leuk uit. Een maaltijd genoten in restaurant ZERIA, uitstekende visgerechten geprobeerd, daarna richting bed voor fris vertrek de volgende ochtend.

Monasterio de Rueda dit is een 12e-eeuws klooster naast de rivier de Ebro. Het heeft originele kenmerken en moderne faciliteiten, waaronder een buitenzwembad en gratis WiFi.

Dit gebouw was ooit een cisterciënzer klooster. Het beschikt over een kapel, prachtige kloostergangen en tuinen. Het hotel biedt rondleidingen met een gids, met onder andere een bezoek aan de wijnkelder.

Monasterio de Rueda ligt te midden van een rustige natuurlijke omgeving. Het bevindt zich dicht bij de steden Sástago en Escatrón. Het is 75 km naar Zaragoza. Er is gratis openbare parkeergelegenheid bij het hotel.

De kamers van het klooster zijn eenvoudig en comfortabel. Ze hebben een eigen badkamer. De kamers zijn tevens voorzien van een satelliet-tv en airconditioning.

Het à-la-carterestaurant is dagelijks geopend voor lunch en diner. Hier wordt een vast menu met verse lokale gerechten aangeboden. Het hotel biedt ook een bar, een cafetaria en een bibliotheek.

Het was dit jaar bar en boos, de vis druk is inmiddels zo hoog dat in de weekenden de plaatsen verdeeld worden door een slimme spanjaard. Het Catfish camp van Gert van Schaijk komt hierdoor steeds meer onder druk te staan.

De rivier is tenslotte van iedereen en dan geldt het recht van wie het eerst aan de stek zit.
Onze Spaanse vrienden hebben echter geen respect voor de hoeveelheid muggen en overnachten op de vis plaats.

Ook de vangsten vallen steeds meer tegen is een veel gehoorde klacht. De manier van vissen wordt door iedereen gekopieerd en leidt inmiddels tot het storten van tonnen pellets (visvoer) op de diverse stekken.
Was het een aantal jaren geleden nog standaard dat er 2meter+ vissen werden gevangen nu is de standaard eerder tussen de 130 cm en de 180 cm. Lueke vissen om te vangen maar zeker niet tot de verbeelding sprekend.
Jammer maar voor onze groep is dit waarschijnlijk het laatste jaar als er niets veranderd, en Catfish camp van Schaijck zal nu moeten uitkijken naar andere mogelijkheden om in de villawijk te kunnen blijven wonen.
Er zijn inmiddels veel meer boten dan alleen de boten van Gert.